Újra egy család! - 2012

Adventista Cserkész Nagytábor 2012

Egy álom, amely megváltoztatta a világot. Egy ifjú igaz története, amelyben újra és újra megtaláljuk az igazság ösvényét, a jobb életet.  Egy réges-régi história, amely megelevenedett és lett a mi valóságunk is!

A helyszín: Egyiptom, az időpont: i.e. 1900 körül. Történetünk mozgalmas eseményei a Budai-hegység középső részén zajlottak, a hegyek között meghúzódó fákkal és ligetekkel teli Julianna-major, közismertebb nevén a Sztrilich Pál Cserkészpark területén. Ez a térség helyi időszámítás szerint 2012.08.13-21-ig térben és időben eddig soha nem látott módon változott meg, és ókori Egyiptomi birodalomként adott otthont az idegen földről érkező, mintegy 80 főt számláló Adventista Cserkész Nagytábor résztvevői számára.

Egyiptomi vásár, egy gazdára lelt rabszolga, akinek a neve József, végtelen hit a kilátástalanság a kísértések közepette, korabeli varázslók és mágusok, egy ország és a környező népek megmentése – mindezeknek mindannyian részeseivé lettünk.

Ókori történetünk eseményei mellett a cserkésztáborok jellegzetes programjai sem hiányozhattak. Az első nap a tábor felépítésével és szépítésével telt, így hamar otthonossá tettük természetes erdei környezetünket. Sokan nem is tudják, hogy a cserkészek pár nap alatt a természetben, távol a „civilizációtól” egy komplett öko-falut építenek fel, mely komfortossága sokszor felülmúlja a városi luxuskörülményeket.

A tábor gyors felépítése után egymást követték az események. Kerettörténetünkben József viszontagságos, de reményteljes életébe nyertünk bepillantást, amely mellett a közös éneklés, áhítatok, csapatjátékok (VIP - stratégiai játék, foci, méta, számháború), egyiptomi fafaragás, síp -és hieroglifakészítés, továbbá vadregényes portya, József láthatatlan színháza, akadályversenyek, éjszakai bátorság próbák és vidám tábortüzek nyújtottak feledhetetlen élményeket számunkra.

Tábori „legek” között szerepel a „vízzel” meggyújtott tábortűz, a közelről megismert és ötletekkel teli egyiptomi orvoslás, a tábori tűzijáték, a Gyűrűk Ura trilógia – meseerdő feldolgozása és nem utolsó sorban a gasztronómiai remekműveket felsorakoztató bőséges és finom tábori élelmezés. 

A tábor végére főszereplőinkhez, Józsefhez és testvéreihez hasonlóan mi is egy közösséggé, egy családdá formálódtunk, melyet a közös élmények, tapasztalatok mellett Isten barátsága és vezetése is örökké összetart.

Köszönetet mondunk a tábor vezetéséért Rácz Sándor Béla táborparancsnoknak, a lelki programokért és vezetésért Gyetvai Gellértnek, továbbá mindazoknak, akik a rendezvényünk létrejöttét támogatták és segítették.

Czinege Sándor

A táborról készült fényképek itt megtekinthetőek.
Comments