Hírek

Hangyaboly 2013 - Budakalász

Eszter Tóth, 2013. dec. 12. 0:49   [ 2013. dec. 12. 0:54 frissítve ]

Ami idén sem hiányozhatott cserkészévünkből, az a Hangyaboly. 2013 október 25-27. között
megtartottuk Magyar Adventista Cserkészvezetői Konferenciánkat, ahol három csapat
találkozott újfent: 431. sz. Huenergardt János Frigyes Cserkészcsapat, 1942. sz. Michnay
László Cserkészcsapat, 1301. sz. Négylevelű Fa Cserkészcsapat.
Budakalász szívében három kellemes napot töltöttünk el, mely alatt átbeszéltük csapatügyeinket, ezen belül múltbéli eseményeket, jelenlegi helyzetet és jövőbeli terveinket.
Ám nem csak “száraz” megbeszélésből álltak napjaink. Nem maradhatott el a közös játék, a
tábortűz, az áhítat és az éneklés sem.
A visszajelzések alapján bátran kijelenthetem, hogy az együtt eltöltött idő igazán eredményesnek bizonyult.

"Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok."
I. Korintus levél:3:9


Stee


Őszi túra - Négylevelű Fa

Eszter Tóth, 2013. okt. 10. 5:55   [ 2013. okt. 10. 6:01 frissítve ]

2013. október 6.

Őszi túra

Zalaújlak – Zalakaros

Mosolygós arcok, izgatott tekintetek közeledtek felénk a buszmegállóba. Szállingóztak…de nem mint hópihék, hanem mint cserkészek :) Bár az időjárás borongós volt, kedvünket nem szeghette. Sőt, a friss levegő jó hatást gyakorolt az álmoskás arcokra.Nekivágtunk a vadregényes tájnak, de nem sokáig bírtuk, hiszen korgó gyomrokra lettünk figyelmesek. Mindenki előkapta otthonról csomagolt, finom elemózsiáját és addig nem tágított mellőle, míg el nem fogyasztotta azt. Voltak, akik gyorsabban bekapkodták a falatokat és elindultak felderíteni a hegyhátat. Találtak ott mindenféle jót, szedret, csipkebogyót, körtét és diót, plusz egy elhagyatott házikót. :)

Csomagunkat újra a hátunkra vevén a legkisebbekkel az élen tovább bandukoltunk. Ekkorra csapatunk már nem rendezett hordában, hanem inkább nyájhoz hasonlóan masírozott tovább a hírhedt száz lépcsők irányába (mire felértünk a tetejére, kiderült, hogy 123 lépcsőfokon vagyunk túl :) ). Az izmos lépcsők után elénk tárult a szánkópálya, bár nem volt hó, de így is élveztük. Valaki szaladt, valaki pedig óvatosabb léptekkel indult neki a mezőnek. Elkezdett csöpörögni az eső és pár lány átalakult tüzet okádó, piros sárkánnyá. Út közben megalakult a Gumichello-sok szövetsége, hisz ahány pocsolya volt és ahány mocsár nem hagyhatták ki a gumicsizmás dagonyázók :).

Mivel a hangulat a tető fokára hágott, a lányok a Zalakarosi Kilátót ostromolták meg, míg mások várva a pizzát, Szakácsos játékkal múlatták el az időt. A fiúkban, ja, és persze Virágban, még a túra után is pezsgett az energia, így a British-bulldog pont időben érkezett. Csak úgy, mint a pizza, mert mikor megpillantották a pizzát hozó kis, fehér kocsit, már szaladtak is lefelé a domboldalon. A sor a rét közepéig kígyózott. Az ízletes pizzák után elégedetten kezdtük el a számháborút, mikor a kék és a piros csapat vérmes csatába kezdett a zászlók felkutatásáért. A játékcsokrot egy bikázás zárta, majd könnyes búcsút vettünk a buszmegállóban egymástól… :’(

Bár az idő tényleg rossznak ígérkezett, a délutánt mégis verőfényes napsütésben élvezhettük. Apróbb balesetek történtek, de Isten megóvott bennünket a nagyobb sérülésektől és olyan kalandot adott számunkra, amit reméljük, hogy sokáig a szívünkben őrizünk majd.

„Azt hiszem, többet kéne túráznunk!” :)

Pancsi és Stee

Jó munkát!

Krisztina André, 2013. ápr. 29. 7:05   [ frissítve: 2018. jan. 23. 1:02, felhasználó: Eszter Tóth ]

Csapataink elérhetősége, hogy felkereshess bennünket régiónként...


Budapest (431. sz. Huenergardt János Frigyes Cserkészcsapat)
Kassai Csaba st., csapatparancsnok, +36 30 372 13 67, stkacsa@gmail.com
www.facebook.com/431HJF

Hódmezővásárhely (431. sz. Huenergardt János Frigyes Cserkészcsapat)
Dr. Hegyi Márton st., +36 30 505 62 88, drhegyim@freemail.hu
www.facebook.com/431HJF

Székesfehérvár (431. sz. Huenergardt János Frigyes Cserkészcsapat)
Rajki János őv., st.-j., +36 30 689 47 80, rajki.janos@hotmail.com
www.facebook.com/431HJF

Kecskemét (431. sz. Huenergardt János Frigyes Cserkészcsapat ) 
Ambrus Gyöngyi, őv., rajvezető 30/425-1220, agyongyi@gmail.com
https://m.facebook.com/groups/1002842169892369?ref=bookmarks 

Nagykanizsa (1301. sz. Négylevelű Fa Cserkészcsapat)
Várnagy András st., csapatparancsnok, +36 30 573 50 31, varnagyandras@gmail.com
Tóth Eszter st., kcsőv., +36 30 689 48 05, toth.eszter.elizabeth@gmail.com
www.facebook.com/negylevelufa

Hajdúhadház, Miskolc
(1942. sz. Michnay László Cserkészcsapat)
Matlák Tímea st., csapatparancsnok, +36 30 619 26 54, matlaktimea@gmail.com

Bátran vegyétek fel velünk a kapcsolatot, várjuk felkereséseteket! :)

"Cserkészet - a legerőteljesebb ifjúsági misszió a Generál Konferencia szerint"---------------------------------------------------------------

2016-os nyári táborunk galériája..


---------------------------------------------------------------

Bevezető ösvény

Eldöntötted, hogy iskola, munka mellett vagy szabadidődben valami olyat tennél, amivel feltölthetsz másokat és magadat? Egy olyan közösségben tervezed, ahol képességedet (legyen az zene, egészségügy, jogtudomány, pedagógia, kőművesség vagy bármi) tudod kamatoztatni?
Most már egyenesbe értél, hiszen a cserkészet Neked is való!

Tovább...

A tabortuz.hu új otthona

László Bácsi, 2009. dec. 1. 16:18   [ 2009. dec. 1. 18:34 frissítve ]

Itt hevert használatlanul, ideje volt már leporolni, és új értelemmel felruházni. Most jobb is mint újkorában, és ezúttal több csapatnak is otthont ad. A csapatok honlapjaira az oldalsávban található linkeken lehet eljutni. Emellett igyekeztünk a cserkészetünk közös vonásait is ezeken az oldalakon összefoglalni, és egy közös tudásbázist építeni.

Egyéb hasznos dolgok: országos eseménynaptár, és természetesen ez a hírek aloldal. Itt igyekszünk a csapatok számára és a cserkészetünk iránt érdeklődők számára hasznos információkkal szolgálni. Ajánlatos feliratkozni.

Cserkészeink számára még egyszer szeretném kiemelni a tudásbázist. Egyrészt ezen keresztül lehet megtudni további hasznos információkat a tabortuz.hu oldalakkal kapcsolatban (hogyan lehet tabortuz.hu-s email címem, hogyan tudom én is az oldalakat szerkeszteni, dokumentumokat megosztani, stb.). Másrészt a tudásbázist minden tabortuz.hu-s email címmel rendelkező személy szerkesztheti is. Itt lehet gyűjteni mindenféle hasznos dolgokat kezdve kedvenc játékaitoktól, módszertanokon keresztül egészen a speciális tábori recepteitekig. A szerkesztés feltételeiről és mikéntjéről szintén a tudásbázisban lehet további információt szerezni.

A kezdeti szakaszban várhatóan sok oldal vagy csapathonlap még üres lesz, néhol talán csak a váz látszik még. Ilyen esetekben türelmet szeretnénk kérni, igyekszünk mindent tartalommal megtölteni. Természetesen az oldallal kapcsolatos észrevételeket szívesen fogadjuk.

1-4 of 4