Rólunk

Mi a tábortűz?

A tábortűz a cserkésztábor legszebb, legkedveltebb programja. Este, amikor a fáradt cserkészek körbeülik a tábortüzet, különleges dolog történik. Énekelünk, játszunk, mókázunk vagy éppen elkomolyodunk - és közben ég a tűz, középen, nagy máglyaként, és tűz ég a szívünkben is. A tábortűz közösségét nem lehet szavakkal visszaadni, át kell élni. A tábortűz számunkra az összetartozásunkat, a közös élményeinket, magát a cserkészetünket jelképezi. A www.tabortuz.hu cím alatt az magyar adventista cserkészcsapatok oldalai találhatóak.

Céljaink

A cserkészetünk célja, hogy a gyerekeket és a fiatalokat segítsük, hogy az életük minden területén egészséges, boldog, kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak. Hisszük, hogy az életünk csak Istennel együtt lehet teljes, ezért a keresztény erkölcsi értékek átadását tekintjük a legfontosabb célunknak.

Ki lehet tag?

Cserkészetünk tagja lehet cserkészként, kiscserkészként vagy roverként (ezek korosztályi meghatározások) bárki, aki az alapelveinket és céljainkat elfogadja. A felvétel feltétele a cserkésztörvényekre tett fogadalom önkéntes vállalása. Az istenhit és gyakorlása nem feltétel, hiszen ez a nevelésünk egyik célja, és nem a kiindulópontja. A cserkészet alapelveivel összhangban nyitottak vagyunk bármilyen vallású, felekezetű jelentkező előtt. Csapatainkban politikával semmilyen szinten nem foglalkozunk.

Comments